Fire sigtet for massevoldtægt af ung kvinde i Mumbai

INDIEN: En indisk domstol har torsdag formelt sigtet fire mænd for en massevoldtægt af en 22-årig fotojournalist i Mumbai i sidste måned. Den femte mistænkte i sagen, som var under 18 år på gerningstidspunktet, forventes at blive sigtet ved en ungdomsdomstol. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I den grove voldtægtssag blev den 22-årige fotojournalist voldtaget af fem mænd i forbindelse med en fotoopgave i et industriområde i Mumbai 22. august. Mændene trængte angiveligt ind på kvinden og hendes mandlige assistent, som de bandt med et bælte, mens voldtægten stod på.

Ifølge flere indiske medier truede mændene også kvinden med en ituslået ølflaske, ligesom de truede med at afsløre hendes identitet, hvis hun gik til politiet.

Gruppevoldtægten af den unge fotojournalist har revet op i et åbent sår, fordi den vækker minder om en anden grov voldtægt i december sidste år. Dengang blev en 23-årig kvinde voldtaget og misbrugt med et jernrør af seks mænd i en bus i New Delhi. Hun døde siden af sine kvæstelser, og historien gik verden rundt. Fire af de seks mænd blev for en uge siden idømt dødsstraf.

Den grove voldtægtssag fra New Delhi fik politikerne til at stramme loven, så den nu er mere omfattende. I dag risikerer en voldtægtsmand i Indien således at blive idømt dødsstraf, hvis offeret dør som følge af mishandlingen.

Mange indere stiller dog spørgsmålstegn ved, om loven har nogen effekt. Særligt fordi Mumbai, hvor den 22-årige fotojournalist blev voldtaget, betragtes som værende den mest sikre by for indiske kvinder.

Den 22-årig kvinde er ifølge hospitalskilder i bedring til trods for sine mange skader.

Dagens Gossip