Fire simple måde at booste dit helbred

Skrevet af Aller Media

03/09/2014

Mest læste i dag

Indimellem kan vores helbred spænde ben for os. Vi kan have skavanker, som vi simpelthen ikke aner, hvordan vi skal komme til livs. Meget kan afhjælpes ved medicinering, men du kan også selv gøre en hel del for at hjælpe dig selv og din krop godt på vej på helt naturlige måder.

Undgå mælkeprodukter
Mælk er godt for mange ting, men lider du for eksempel tit af bihulebetændelse og konstante forkølelser, kan det være en god ide at sløjfe mælkeprodukterne, og få den uundværlige kalk tilført via vitaminer.

- Mælkeprodukter kan forøge slimdannelsen hos mange mennesker, og den ekstra slim sætter sig tit i bihulerne, derfor kan man med fordel skære ned på mejeriprodukter, forklarer læge Dana Simpler fra Mercy Medical Center og Johns Hopkins Hospital i Baltimore til Woman’s Day.

Få styr på kolesteroltallet
Kæmper du med et for højt kolesteroltal, og ønsker du ikke at spise en masse piller, så kan du gøre dig selv en tjeneste ved at undgå at spise for meget kød, men i stedet vende blikket mod salater og grøntsager. Sørger du for at spise masser af grønt, vil det hjælpe med at nedbringe niveauet af mættet fedt i din krop. Du vil også få lettere ved at optage fibre, og det tilsammen er den perfekte kombination, hvis du vil have kontrol over dit kolesteroltal. Fibre virker nærmest som en svamp, der suger overflødigt kolesterol op, siger læge Dawn Jackson der er forfatter til bogen’ The Flexitarian Diet’.

Denne åndedrætsøvelser  hjælper mod søvnløshed
Søvnløshed kan ramme de fleste i perioder, i den forbindelse kan det være en god ide at lave åndedrætsøvelser. Inden du går i seng, kan du gøre det til en rutine at lave denne øvelse: Hold vejret inde i fire sekunder pust derefter ud i otte sekunder. Tag herefter et almindeligt åndedrag og start så forfra med øvelsen. Gør det i alt fire gange.

Herefter kan du for eksempel forestille dig selv på en strand, hvor du ligger og slapper af. Denne øvelse vil gøre underværker for dig, og du vil kunne få en god nats søvn. Når åndedrætsøvelser virker, skyldes det at de dybe åndedrag mindsker blodtrykket, klarer hjernen og kropstemperaturen vil blive lavere, det vil føre til en rolig nattesøvn, forklarer psykolog Michael Merrill.

Motioner udenfor
Det er velkendt, at motion er det allerbedste virkemiddel mod tristhed og depression. Er du deprimeret, vil din læge sandsynligvis blandt andet råde dig til at gå lange ture og komme ud i den friske luft. Både selve motionen og dagslyset vil hjælpe dig. Forskning har vist at alle former for motion hjælper dig med at producere lykkehormonet endorfin. Og dyrker du motionen udenfor, vil det gøre endnu større underværker. Du vil blandt andet opleve et større selvværd, og som sagt formindskes både depression men også vrede.