Fire SOSU-assistenter sigtet for uagtsomt manddrab på 88-årig

»Jeg kan bekræfte, at vi den 9. juli sigtede fire medarbejdere fra nogle plejeboliger i Åbyhøj for uagtsomt manddrab på en beboer,« siger Claus Danø, efterforskningsleder ved Østjyllands Politi.

Det var lægevagten, som erklærede den 88-årige død, der tilkaldte politiet.

»Den 9. juli omkring klokken 17 blev vi kontaktet af lægevagten vedrørende et dødsfald i en plejebolig i Åbyhøj. Lægevagten var kaldt ud til plejeboligerne for at erklære manden død, da han fik en mistanke om, at døden var indtrådt som følge af en mulig fejl fra personalets side,« fortæller Claus Danø.

Det var personalets forklaring om deres behandling af manden, som få dage før dødsfaldet var blevet opereret for en brækket hofte, der gjorde lægevagten mistænksom.

»Han havde snakket med personalet om, hvad der var gået forud for dødsfaldet. På den baggrund valgte vi at sigte fire medarbejdere for uagtsomt manddrab,« fortæller efterforskningsleder Claus Danø.

Politiet ønsker ikke at uddybe, hvad der har ført til den 88-åriges død, men har bedt embedslægen om at komme med retningslinjer for, hvad personalet i plejeboliger må gøre i det, Claus Danø beskriver som »sådanne situationer«.

»Nu skal vi genafhøre de fire involverede medarbejdere. Når det er gjort, skal sagen vurderes af vores jurister,« siger Claus Danø.

Ifølge Jyllands-Posten er de fire SOSU-assistenter blevet bortvist fra deres arbejde.

Dagens Gossip