Fire terrorsigtede har haft mobiladgang i fængslet

Fire af de sigtede i terrorsagen har haft adgang til mobiltelefoner, mens de har været varetægtsfængslet, oplyser justitsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

Kriminalforsorgen og Rigsadvokaten har oplyst, at de fire på forskellige tidspunkter har haft adgang til i alt syv mobiltelefoner.

Søren Pind har nu bedt om en samlet redegørelse for, hvordan kommunikationen og koordineringen mellem de involverede myndigheder er foregået.

- Beskrivelsen af forløbet fremstår på nuværende tidspunkt ufuldstændig og fragmenteret. Jeg har derfor bedt de involverede myndigheder om en samlet redegørelse for forløbet, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Det er tidligere kommet frem, at én af de sigtede har haft adgang til mobiltelefon i fængslet. Men det er nyt, at yderligere tre også har haft det.

Et af de nye tiltag, der skal dæmme op for mobilerne i fængslerne, bliver, at Kriminalforsorgen skal anvende narkohunde til at opsnuse telefonerne.

Derudover skal der i højere grad benyttes kropsskannere, som man kender det fra lufthavne. De skal bruges i flere af Kriminalforsorgens lukkede institutioner, lyder det.

Hvordan de helt konkret skal bruges, kommer justitsministeren ikke nærmere ind på i pressemeddelelsen.

De fire personer er sigtet for at have hjulpet Omar el-Hussein ved angrebene på Krudttønden og synagogen i København i februar sidste år.

Omar el-Hussein dræbte to personer og mistede selv livet i en skudregn med Politiets Aktionsstyrke.

I alt er fem personer sigtet i sagen.

Fire af dem er stadig varetægtsfængslet, mens en i sidste uge blev løsladt.

/ritzau/

Dagens Gossip