Fire tip på en uge fælder seks indbrudstyve på Sjælland

Og tilfredsheden er stor hos politiet i det sydsjællandske, for eksemplerne viser nemlig, at nabohjælp er en kæmpe hjælp i kampen mod indbrud.

Og selvom antallet af indbrud i private hjem er faldet de seneste år, så indtager Danmark stadig en kedelig plads i Europas top tre, når det gælder indbrud i private hjem.

- Vi har et stort og landsdækkende fokus på indbrud i private boliger. En af de mest effektive metoder til at undgå og forebygge indbrud er, når borgerne er årvågne. Det viser de seneste eksempler med al tydelighed, siger chefpolitiinspektør Lars Harvest fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De fire sager, hvor tip første til anholdelse af seks tyve er:

Torsdag formiddag fik politiet en oprigning fra en kvinde, som havde mistanke om, at der var indbrudstyve i et hus i Bårse. Hun gav politiet gode oplysninger, om at hun bl.a. havde set to mistænkelige gerningsmænd køre i en sort udenlandsk registreret bil med litauiske nummerplader. Hun kunne også fortælle, hvor de holdt parkeret. Kvinden holdt øje med, hvad de foretog sig, mens hun rapporterede til politiet. Det betød, at betjente kort efter kunne anholde og sigte to litauiske mænd på 25 år for indbrud. De blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev idømt fængselsstraf og udvisning.

Lørdag aften ringede en kvinde til politiet. Hun var overbevist om, at to mænd netop var ved at begå indbrud i en lejlighed i Sorø. Kort efter var to patruljer fremme på adressen og kunne anholde to mænd på fersk gerning og sigte dem for indbrud. Det var to mænd på 21 og 26 år - begge fra Sorø. De blev efter afhøring løsladt, da de ikke tidligere er straffet for berigelseskriminalitet.

Mandag formiddag ringede beboeren i et hus i Fensmark og fortalte, at han havde haft indbrud. Han gav politiet gode og præcise oplysninger om, hvad der var stjålet og detaljer om, hvordan tyven var kommet ind. Tyven var godt nok væk, men kort efter standsede en par patruljerende betjente i området en mand, der bl.a. på grund af de detaljerede oplysninger fra beboeren blev anholdt og sigtet for indbruddet. Det var en 40-årig mand fra Næstved, som ved en fremstilling i grundlovsforhør blev varetægtsfængslet.

I går aftes fik politiet en opringning fra en kvinde, der netop havde haft indbrud i sit hus i Vordingborg. Naboen havde imidlertid set indbrudstyven, som var sprunget gennem hækken og videre over et stakit. Via de gode vidneudsagn og et effektivt politiarbejde lykkedes det en times tid senere at anholde en 58-årig mand af østeuropæisk herkomst. Han blev idømt fængselsstraf og udvisning.

- Dette er et fremragende eksempler på, hvad vi sammen kan udrette, når borgerne er årvågne og giver os gode oplysninger, og vi efterfølgende leverer en hurtigt og effektiv indsats og får anholdt gerningsmændene. Der er ingen tvivl om, at dette er vejen frem i kampen mod indbrudstyvene, siger chefpolitiinspektør Lars Harvest.

I det første halvår af 2012 har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigtet 308 personer for indbrud i privat beboelse.

Hvis man sammenligner med tallene for de første halvår siden politireformens begyndelse i 2007, er det faktisk det højeste.

- Det vidner om, at politiet er blevet bedre til at fange indbrudstyvene, og vi bliver endnu bedre med borgernes hjælp, opfordrer Lars Harvest.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip