Fire unge dømt skyldige i dødsvold i Tingbjerg

Hvor meget de fire må bøde er endnu ikke afgjort. Strafudmålingen lader vente på sig, men kommer også i løbet af fredag.

Ali Agha døde 22. oktober sidste år efter et overfald halvandet døgn tidligere på et stisystem ved Tingbjerg. Her blev han både slået, sparket og stukket med kniv, og de fire unge mænd, nu dømte, blev kort efter anholdt. De tre har erkendt at have tævet Ali Agha, men nægter sig skyldige i vold med døden til følge.

De fire tiltalte virkede ikke synderligt påvirkede af sagen, da retsmødet gik i gang. Ifølge bt.dk sad de smilende og jokede med hinanden, mens de vinkede til familie og venner gennem de store glasvægge, som adskiller tilhørerne fra selve retssalen.

I afgørelsen har dommeren lagt vægt på, at Ali Agha havde mange skader i hovedet og stiksår. Konklusionen er, at de mange læsioner kommer fra slag og spark. De tiltalte har undervejs påstået, at Ali havde en kniv, men det er ikke dommerens opfattelse.

Bag afgørelsen lå også det faktum, at mange af den dødelige vold måtte være sket, mens Ali Agha lå ned i en værgeløs situation. Derfor burde de tiltalte have været klar over, at den unge pædagogstuderende risikerede at miste livet.

Det var tilsyneladende SMSer til en pige, som kostede Ali Agha livet. I hvert fald har den ene af de tiltalte i retten forklaret, at han sammen med sine kammerater samlede den 20-årige Ali op ved hjemmet om aftenen forud for overfaldet for at få en forklaring på SMSerne, som var sendt til kæresten til den ene af de fire tiltalte. Men snakken udviklede sig altså til et slagsmål, som i sidste ende fik fatale følger for den unge pædagogstuderende.

Obduktionen viste, at dødsårsagen var læsioner i hjernen som følge af stump vold.

Den ene af de tiltalte har forklaret, at Ali Agha blev slået flere gange, og at han på et tidspunkt faldt bagover og slog hovedet. Det var den ene af de fire overfaldsmænd, som kontaktede alarmcentralen og tilkaldte hjælp via en mobiltelefon, som blev lånt af en forbipasserende. De fire stak efterfølgende af fra stedet.

Anklageren kræver en ad de sigtede udvist, men undervejs blev det fremhævet, at den unge ikke længere har nogen relationer i Irak, hvor familien stammer fra. Det kom også frem, at han var medlem af SFs ungdomsafdeling og havde planlagt at begynde på HF.

Dagens Gossip