Fire voldtægter: Anklager vil sende kosovo-albaner i forvaring

Der er tale om en virkelig grov sag, som mandag formiddag begyndte ved Retten i Sønderborg. Her står en 22-årig kosovo-albaner anklaget for at have voldtaget fire piger.

Det tog anklager Christina Korsgaard Andersen en rum tid at læse det lange anklageskrift op, og det gav tilhørere, nævninge og andre i salen en klar fornemmelse af sagens grove karakter.

Den unge kosovo-albaner, der tidligere er dømt for blandt andet hjemmerøverier, har ifølge anklageskriftet truet, slået, sparket, voldtaget og taget kvælertag på fire piger, hvoraf nogle af dem er under 15 år. Hans forbrydelser er sket på adresser i Sønderborg plus i biler forskellige steder i Sønderjylland og også i Flensborg.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Han har brugt sin fysiske overlegenhed, trusler og vold for at få sex med børn under 15 år, siger Christina Korsgaard Andersen ifølge Sønderborg Nyt.

Der sættes hele to dage af til at høre hver enkelt af pigerne i retten. Når de skal forklare sig, vil hverken pressen eller den anklagede tilstede i lokalet.

Anklagemyndigheden er, efter at have forhørt sig hos Retslægerådet, nået frem til at kræve den 22-årige idømt en tids-ubestemt staf i forvaring, hvis han kendes skyldig. Christina Korsgaard Andersen vil også have ham udvist af landet for bestandig.

- Den anklagede kom hertil fra Kosovo i 1999 og har opholdstilladelse, men ikke statsborgerskab, siger hun.

Advokat Hans Boserup skal forsvare den 22-årige gennem den lange sag, hvor der først forventes dom i begyndelsen af december. I alt er der afsat 21 dage til sagen. Retten har indkaldt otte nævninge. De to er vikarer, så retten kan køre trods eventuelt frafald pga. sygdom.

Hvis alle otte nævninge er med hele vejen gennem sagen, så får to af dem fri, inden der skal voteres om skyldsspørgsmålet.

Dagens Gossip