Firma bag fotovogne bliver skoddet af politiet

Efter to gange at have dumpet en planlagt kundetest har Rigspolitiet nemlig valgt at opsige samarbejdet med firmaet.

»Unitraffic har i to omgange ikke været i stand til på tilfredsstillende vis at levere en løsning, der kan bestå kundetesten. Mængden af fejl er fortsat meget stor. Hverken vi eller de uvildige eksperter, der har evalueret løsningen tror længere på, at Unitraffic kan levere en brugbar løsning inden for acceptabel tid,« siger IT-direktøren i Rigspolitiet, Michael Steen Hansen, i en pressemeddelelse.

I efteråret 2012 fik Unitraffic til opgave at udvikle software til Rigspolitiets fremtidige automatiske trafikkontrol. Det var planlagt, at systemet skulle installeres i omkring 100 nye biler, så flere fartsyndere går i politiets net.

Men efter ophævelsen af samarbejdet bliver den nye løsning forsinket. Rigspolitiet vil nu sende jobbet i udbud igen, og man håber på, at et system kan være klart inden udgangen at 2014.

»Det er den rigtige beslutning, men det er selvfølgelig også en vanskelig beslutning. Automatisk trafikkontrol er et vigtigt led i vores færdselsindsats, som har til formål at sænke hastigheden og dermed også antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken. Derfor er vi gang med at vurdere mulighederne for, hvordan vi kan udbygge kontrolindsatsen på anden vis, indtil vi har en leverandør på plads,« siger Rigspolitiet politidirektør, Svend Larsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip