Fischer og Schöne sikrer Ajax uafgjort mod Celtic

17/09/2015

To danskere indtog hovedrollerne for hjemmeholdet, da fodboldklubben Ajax torsdag aften spillede 2-2 hjemme mod skotske Celtic i Europa Leagues gruppe A.

Viktor Fischer og indskiftede Lasse Schöne scorede nemlig for hollænderne.

Sidstnævntes udligning faldt syv minutter før tid, da hans frisparksafslutning ikke blev rettet af og snød gæsternes målmand, Craig Gordon.

Lasse Schöne havde et kvarter før tid afløst 1-1-målscoreren, Viktor Fischer.

Det var dog Celtic, der kom foran allerede efter syv minutters spil.

Ajax mistede bolden på egen banehalvdel, og Nir Bitton sendte med et klinisk skud gæsterne på sejrskurs.

Efter 25 minutters spil var det så Viktor Fischers tur til at brillere.

Danskeren modtog bolden omkring straffesparksfeltet, og han udplacerede Craig Gordon med en afslutning helt ude ved stolpen.

Ajax dummede sig dog kort før pausen, da Celtics Mikael Lustig headede gæsterne foran 2-1, mens Ajax-målmanden Jasper Cillessen var lidt på mellemhånd.

16 minutter før tid fik hjemmeholdet en fordel, da Celtics Emilio Izaguirre indkasserede sit andet gule kort og blev udvist.

Kort tid efter kom Lasse Schöne på banen i stedet for Viktor Fischer.

Schöne har haft en svær sæson hidtil i Ajax, hvor han er blevet henvist til en plads på bænken.

Men danskeren fik sin revanche, da han altså scorede direkte på frispark.

Begge hold har et point efter første runde.

Norske Molde fører gruppen med tre point efter en overraskende 3-1-sejr ude over Fenerbahce.