Fisker fra Gilleleje får bøde på 430.000 kroner

En fisker fra Gilleleje er nu blevet idømt en bøde på 430.000 kroner for ulovligt fiskeri i Kattegat.

Fiskeren sejlede ind i et område i Kattegat, der ellers er lukket for fiskeri af hensyn til den lave bestand af torsk.

Uheldigvis for fiskeren, havde miljøorganisationen Greenpeace sat sporingsudstyr på kutteren, og det afslørede altså det ulovlige fiskeri.

- Den dømte fisker spillede en kæmpe rolle i det omfattende piratfiskeri, der foregik fra Gilleleje Havn, og hvor hensyn til naturen og den truede torsk blev tilsidesat i jagten på profit, siger Hanne Lyng Winter, der er havbiolog i Greenpeace.

I alt 10 sager er blevet rejst mod fiskere fra Gilleleje, og sagen mod den dømte fisker ogt fartøjet H291 er særlig, da den tiltaltes fartøj er under 15 meter og derfor ikke bærer myndighedernes satellitsystem.

Bevismaterialer fremlagt i retten baserer sig derfor næsten udelukkende på dokumentation indsamlet af Greenpeace.

- Vi har lagt mange kræfter i at indsamle en solid dokumentation. Jeg er glad for, at retten har anerkendt kvaliteten af vores materiale med dommen i dag, men først og fremmest er jeg glad for, at vores dokumentation har ført til, at det ulovlige fiskeri i det fredede område er stoppet, siger Hanne Lyng Winter.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har i et svar til Folketinget bekræftet, at det ulovlige fiskeri i Kattegat er stoppet, efter Greenpeace har fremlagt dokumentationen for offentligheden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip