Fitnesscentre: Også unaturligt store skal have retssikkerhed

22 potentielt uskyldige motionister er i løbet af de seneste måneder blevet udelukket fra landets fitnesscentre på baggrund af fejlbehæftede dopingprøver, og det er dybt beklageligt.

Det understreger brancheorganisationen for landets fitness- og motionscentre, Dansk Fitness og Helse Organisation.

- Alle, også selvom man er kæmpestor - også unaturligt stor, har krav på, at retssikkerheden er til stede, siger branchedirektør Morten Brustad til Ritzau.

Sagen om de potentielt uskyldige motionister drejer sig om, at Teknologisk Institut, der siden 1. august 2013 har stået for at analysere prøver taget i fitnesscentre i Danmark, har begået procedurefejl i undersøgelsen af dopingprøverne.

Anti Doping Danmark (ADD) har imidlertid reageret tilfredsstillende ved at opsige samarbejdet med Teknologisk Institut, mener Morten Brustad.

- Vi er ærgerlige over situationen på alle involverede parters vegne, men vi er da også glade for, at Anti Doping Danmark har fundet ud af, at der er lavet en procedurefejl. Det må ikke være sådan, at der er tvivl om de prøver, ADD tager, siger branchedirektøren.

- Vi synes egentlig, ADD har handlet både professionelt og præcist, siger han.

Morten Brustad bemærker, at ingen af de 22 personer, der er blevet bortvist fra fitness- og motionscentrene, har henvendt sig til Dansk Fitness og Helse Organisation for at brokke sig over doping-sanktionerne.

- Vi har ikke fået nogen henvendelser i brancheforeningen fra de 22 udelukkede.

- Vi har heller ikke oplevet en stigning i antallet af personer, der har villet komme med bemærkninger til udelukkelser, siden Teknologisk Institut overtog opgaven i sommer, siger Morten Brustad.

De 22 personer, der er blevet udelukket, har nu fået en undskyldning og er blevet opfordret til at genoptage træningen.

- Jeg ved, at vores centre har taget direkte kontakt til alle sammen. Det skal være sådan, at de føler sig velkomne, siger Morten Brustad.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip