Fixerum i København redder liv

»Vi kan nå at gribe ind, når en bruger får en overdosis. Vi har den modgift hernede, som lægeambulancen også har, så derfor har vi ikke samme behov for at tilkalde ambulance som før,« siger Rasmus Koberg Christiansen, leder af det såkaldte Stofindtagelsesrum, til Metroxpress.

I Stofindtagelsesrums åbningstid er to sygeplejersker hele tiden til stede.

»Hvis ikke de havde været her, hvor de var overvåget, da det gik galt, havde det formentlig haft en helt anden og mere tragisk konsekvens,« siger Rasmus Koberg Christiansen.

Mads Uffe Pedersen, professor på Center for Rusmiddelforskning, mener, at ordningen har været en succes og derfor bør udvides.

Og den opfordring kan meget vel blive taget til efterretning. I hvert fald i København, hvor socialborgmester Mikkel Warming (Ø) er positiv over for ordningen og forventer som minimum at udvidde ordningen med mobile fixerum, de såkaldte fixelancer.

»Det er min ambition, at vi inden årets udgang er både i Sundby og i Nordvest i hvert fald med vores fixelancer også. Viser det sig, at de gør en forskel, så skal man da virkelig overveje at opføre permanente fixerum der også,« siger borgmesteren til Metroxpress.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip