Fjerne destinationer giver SAS flere september-passagerer

Flere passagerer på de helt lange flyture er med til at pynte på trafiktallene i september for luftfartsselskabet SAS, som havde 2,6 millioner passagerer i den første efterårsmåned.

- SAS mindskede kapaciteten i september med 0,1 procent. Samtidig øgedes den totale trafik med 0,6 procent på grund af vækst på de interkontinentale ruter på 2,9 procent, lyder det i en meddelelse fra SAS, der uddyber, at det er en ny Asien-rute, der trækker.

- Vores kunder har taget særdeles positivt imod den nye rute mellem Stockholm og Hongkong, siger koncernchef Rickard Gustafson i meddelelsen.

- I september har vi også fået leveret to helt nye Airbus A330E. Vi glæder os over, at kunderne værdsætter vores produktinvesteringer og arbejder samtidig videre med at effektivisere vores produktion yderligere, siger han.

Ifølge SAS er markedsforholdene for flytrafik i Skandinavien blevet midlertidigt stabiliseret, og der er kommet en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel i forhold til samme periode sidste år.

- Imidlertid fortsætter konkurrencen med at være meget intensiv på visse markeder, og efterspørgslen i regioner med høj eksponering mod oliesektoren, i særdeleshed Norge, er blevet svækket, skriver SAS endvidere i meddelelsen.

SAS havde en belægningsprocent på 77,2 procent i september, hvilket er en stigning på 0,6 procentpoint.

/ritzau/

Dagens Gossip