Fjernvarmen er steget med fire procent det seneste år

Skrevet af admin

07/02/2014

Dagens topnyheder

Danskere med fjernvarme i boligen har i gennemsnit betalt fire procent mere for varmen i 2013, end de gjorde året før.

Det viser en opgørelse fra Energitilsynet på baggrund af indberetninger om priser, som landets fjernvarmeforsyninger skal indberette til styrelsen.

Opgørelsen er foretaget for en typisk standardbolig på 130 kvadratmeter og et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh. Det svarer til, at varmeregningen i gennemsnit stiger med cirka 500 kroner til knap 13.900 kroner.

Samtidig gør Energitilsynet det nu en del nemmere for forbrugerne at holde øje med udviklingen i fjernvarmepriserne over alt i landet.

Hidtil har forbrugerne alene kunnet finde årets varmepris i hvert enkelt af de op mod 430 fjernvarmeforsyninger i Energitilsynets prisstatistik.

Men fra i år udvider Energitilsynet statistikken, så forbrugerne i januar hvert år kan sammenligne årets fjernvarmepris med prisen året før i den fjernvarmeforsyning, som forbrugerne får varmen leveret fra.

Prisstatistikken viser også, hvordan varmeprisen har ændret sig i procent fra år til år hos samme leverandør samtidig med, at der kan sammenlignes fra landsdel til landsdel.

/ritzau/