Fjord Lines nye cruisefærge indsættes allerede den 17. marts

Den 17. marts stævner den nye miljøvenlige cruisefærge, MS Bergensfjord, ud fra Hirtshals, og det betyder daglige afgange mellem Danmark og Norge hele året rundt.

- Vi er meget tilfredse med, at vi kan indsætte MS Bergensfjord godt to uger tidligere end planlagt. Med to topmoderne færger i drift øger vi kapaciteten med mere end 50 procent, og vi kan hver dag sejle 1500 passagerer og godt 600 personbiler til Norge. Det får stor betydning for rejselivet mellem Danmark og Norge, siger Gert Balling, som er direktør i Fjord Line Danmark.

Fjord Line mærker allerede en betydelig efterspørgsel på forårs- og sommerrejser, hvor rederiet tilbyder både pakkerejser og skræddersyede ferierejser til en række norske destinationer.

De daglige afgange og den høje kapacitet vil også gavne godstransporten mellem Danmark og Norden. Bildækkene på de to nye færger har 1350 lastemeter, hvilket ud over personbilerne giver rigelig plads til lastbiler, sættevogne og andet gods.

I øjeblikket arbejdes der på højtryk med den sidste klargøring af skibet, inden det drager et smut til Bergen for at blive døbt af byens borgmester, Trude Drevland, den 6. marts. Derefter skal skibet varetage sejladsen for søsterskibet MS Stavangerfjord, der skal igennem det årlige serviceeftersyn, inden begge skibe går i drift den 17. marts.

Fra den 17. marts vil der være daglige afgange fra Hirtshals til Langesund, Stavanger og Bergen.

Dagens Gossip