IS-flag fundet på 17-årig drengs værelse efter økseangreb

Skrevet af admin

19/07/2016

Dagens topnyheder

Et håndtegnet Islamisk Stat-flag er blevet fundet på det værelse, som tilhørte den 17-årige afghanske flygtningedreng, der om bord på et tog i Tyskland mandag aften angreb passagerer med en økse og en kniv.

Det oplyser delstaten Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, til det tyske medie ZDF tirsdag morgen.

Han fortæller videre, at drengen ifølge efterforskerne i sagen handlede på egen hånd. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Fire personer blev alvorligt såret under angrebet. Indenrigsminister Joachim Herrmann oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at to af dem tirsdag morgen er i kritisk tilstand.

Det var om bord på et tog mellem Treuchtlingen og Würzburg i det sydlige Tyskland, at den 17-årige dreng med afghanske rødder angreb flere af de andre passagerer med en økse og en kniv.

Gerningsmandens motiv er fortsat ukendt, men et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte "Allahu akbar" (Gud er størst, red.). Det siger en talsmand for myndighederne i Bayern ifølge nyhedsbureauet AFP.

På den baggrund har indenrigsminister Joachim Herrmann tidligere udtalt, at man ikke kan udelukke, at den 17-årige havde et islamistisk motiv.

Drengen blev efter angrebet skudt og dræbt af politiet.

Han er kommet til Tyskland som flygtning. På grund af sin unge alder kom han til landet som uledsaget mindreårig og blev placeret hos en plejefamilie i den nærliggende by Ochsenfurt.

/ritzau/