Flanksteak med sød kartoffelmos og tomatsalat

Til fire personer skal du bruge:
1 flank steak á ca. 800g
Havsalt og sort peber
Korianderfrø (ristede af på en tør pande og knust groft i en morter)
Smør til stegning
1200g søde kartofler
80g smør
Havsalt og sort peber
1000g tomater – gerne forskellige slags
200g rødløg
2 fed hvidløg
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt

Vask de søde kartofler og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade. Bag kartoflerne (med skrællen på) i en forvarmet ovn på 200C indtil kartoflerne er møre og gennembagte. Det tager typisk 45-60 minutter afhængig af størrelsen på kartoflerne.

Imens laves tomatsalaten. Skær tomaterne i fine tern. Pil rødløget og skær det i fine tern. Pil hvidløgsfedene og skær dem i meget fine tern. Bland tomattern, løgtern og hvidløgstern sammen og overhæld salaten med en dressing af olivenolie, citronsaft og havsalt.

Når de søde kartofler har ca. 15-20 minutters bagetid igen er det tid til at stege flanksteaken.

Gnid kødet ind i havsalt, sort peber og knuste korianderfrø. Flanksteaken kan nu enten grilles eller steges på en pande i smør.

Jeg kan godt lide rødt kød, så jeg giver ikke steaken mere end et par minutter på hver side – så er den meget rød i midten. Foretrækker du steaken mere tilberedt skal den have længere tid på hver side.

Lad flank steaken hvile i 5-10 minutter på en tallerken inden du skærer den i tynde skiver.

De færdige (dampende varme) kartofler åbnes og kødet skrabes ud. Med en gaffel moses kartoffelkødet med smørret. Smag til med havsalt og sort peber.

Mosen anrettes og toppes med strimlet kød. Server med tomatsalat på siden.

Se flere billeder nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Dagens Gossip