Fleksjobbere kan miste over 400.000 i pensionskroner

»Det kan betyde, at de får et stort hul i deres pensionsopsparing,« advarer Kristian Rasmussen, konsulent i Topdanmark Livsforsikring med speciale i overenskomster.

Tabet af pension skal ses i forhold til, hvad fleksjobberen på den nye ordning ville indbetale til sin pension, hvis han eller hun havde været under den gamle ordning.

Det nye med fleksjobreformen fra 2012 er, at pensionsindbetalingen tager udgangspunkt i de faktiske timer, som fleksjobberen arbejder. Tidligere blev pensionen beregnet ud fra en 37 timers arbejdsuge - uanset hvor meget man arbejdede. Derfor er forskellen størst for fleksjobbere med få ugentlige arbejdstimer.

For en fleksjobber på den nye ordning, der arbejder otte timer om ugen til 150 kroner og 12 procent i pension, bliver forskellen til 422.888 kroner over en 20-årig periode, viser beregningerne.

Ved et 12-timers fleksjob med samme vilkår, er der tale om 348.000 kroner mindre i pensionsindbetalinger over 20 år.

Ifølge Avisen.dk oplever 73 procent af fleksjobberne, at regeringens reform af fleksjobordningen har påvirket dem negativt. Det fremgår af en undersøgelse, hvor 1.158 fleksjobbere har svaret.

Dagens Gossip