Fleksrenten kan være fredet i årevis

»ECB vil sandsynligvis begynde på en langsom normalisering af renterne engang i 2015,« skriver han i en kommentar umiddelbart efter rentesænkningen.

I Nordea lyder cheføkonom Helge Pedersens vurdering, at rentestigninger tidligst kommer på dagsordenen ved udgangen af 2014 - altså så der ifølge de to økonomer går mindst halvandet og formentlig to år, før nationalbankrenterne stiger igen. Det smitter af på boligrenterne.

Den øjeblikkelige effekt af, at ECB har sænket renten med et kvart procentpoint til 0,5 procent vil nok være begrænset, fordi et flertal af økonomerne havde forudset den, så det var indregnet i markedet - og de korte markedsrenter er allerede tæt på nul.

Ifølge Frank Øland er de korte markedsrenter i højere grad styret af renten på bankernes indskud hos ECB,  og den holdt ECB uændret på et rundt nul.

Ifølge Nordea Kredit har boligejerne allerede haft glæde af forventningen om en faldende rente. Gennem de seneste to uger er kurserne på obligationer bag de 30-årige realkreditlån med afdrag steget med knap et halvt kurspoint.

»For en boligkøber, der står og skal optage et lån på 1 mio. kr. betyder det, at hvor han for 2 uger siden ville få en hovedstol på 1.039.000 kr. og en månedlig ydelse efter skat på 3.925 kr., så vil han nu få en hovedstol på 1.033.000 og en månedlig ydelse efter skat på 3.900 kroner,« har boligøkonom i Nordea Lise Nytoft Bergmann beregnet.

 

Dagens Gossip