Fleksrenten sætter bundrekord

Skrevet af admin

18/11/2013

Mest læste i dag

Omkring 150.000 boligejere og 13.000 erhvervsvirksomheder skal have ny rente på deres lån nu til januar. Og det ser ud til, at renten på flekslån er ude i nye rekorder.

På mandagens auktion i Realkredit Danmark landede den etårige fleksrente på 0,50 procent. Realkredit Danmark lægger 0,3 procent oveni til gebyrer og andet - så den rene rente endte på 0,2 procent.

- Det er det laveste niveau, en rente (eksklusive kursskæring) nogensinde er landet på i forbindelse med en auktion, skriver Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit, i en kommentar.

Den hidtidige rekord er fra sidste år ved denne tid, hvor den rene rente landede på 0,25 procent. Da kursskæring lå på 0,2 procent, fik boligejerne en samlet rente på 0,45 procent.

- For boligejerne tyder alt dermed lige nu på, at de har udsigt til endnu et år med en meget lav ydelse på deres lån, siger Lise Nytoft Bergmann.

I kroner og ører betyder det, at en boligejer, som har et lån med afdrag på en million kroner, vil skulle betale 3440 kroner i månedlig ydelse efter skat i det kommende år. Det er fem kroner mere end nu.

For et tilsvarende lån uden afdrag stiger den månedlige ydelse efter skat fra nu 885 kroner til 915 kroner i det kommende år, det vil sige med 30 kroner.

Hos Totalkredit landene renten på F1-lånet på 0,29 procent. Sidste år lød rekorden på 0,36 procent.

Der er ni auktionsdage tilbage, så det er for tidligt at konkludere, at boligejerne med F1-lån får en rekordlav rente.

Boligejernes rente fastsættes nemlig som et gennemsnit af auktionsresultaterne, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm:

- Det er meget forskelligt, hvordan auktionsforløbene begynder, men vi ser ingen grund til at tro, at renteniveauet i de kommende dage vil afvige markant fra det, vi ser i dag, siger han.

Nykredit/Totalkredit og Realkredit Danmark har som de første realkreditinstitutter skudt vinterens rentetilpasningsauktioner i gang. I næste uge følger Nordea Kredit efter.

Renteauktionerne løber frem til 27. november for Nykredit/Totalkredit og til 29. november for de resterende realkreditinstitutioner.

/ritzau/