Fleksrenten tager endnu en bundrekord

Skrevet af admin

27/11/2013

Dagens topnyheder

Renten på flekslån ligger helt i bund. Et etårigt flekslån ender på en rente på 0,25 procent - det er 0,1 procentpoint lavere end i januar 2013, oplyser realkreditinstitutterne Nykredit og Totalkredit.

- De fortsat lave kontantlånsrenter for F1-låntagerne giver flere fordele. Det oplagte er fortsættelsen af det ekstremt lave niveau for ydelsen, siger Sune Worm Mortensen, der er direktør i Nykredit.

- Det giver mulighed for at anvende det store frirum i budgettet til at afdrage på anden og dyrere gæld eller til at fylde eventuelle huller i pensionsopsparingen op, siger Sune Worm Mortensen.

Låntagere med afdragsfrie etårige flekslån kan slippe med at betale 690 kroner pr. lånte million kroner om måneden. Vælger man at afdrage på gælden, er den månedlige ydelse 3250 kroner efter skat.

Renten på treårige flekslån lander på 0,67 procent, og det er på niveau med den tidligere rekord fra oktober 2012, da den landede på 0,68 procent.

Men den største julegave går til F5-lånere, påpeger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm på baggrund af de netop offentliggjorte auktionsresultater. Låntagere med et femårigt tilpasningslån går fra en rente på 4,59 procent til en rente på 1,32 procent.

- De kan dermed se frem til en månedlig besparelse på 928 kroner per lånt million efter skat, hvis lånet er med afdrag, og 1854 kroner for den afdragsfrie variant, siger chefanalytikeren.

Lone Kjærgaard, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, påpeger, at de lave boligrenter er godt nyt for den enkelte låntager, og det gavner også dansk økonomi som helhed.

- Det understøtter den bedring, vi allerede har set på boligmarkedet og i økonomien som helhed, siger hun.

- Dagens resultat viser også, at vi for tiden er milevidt fra at være i den situation, det nye lovforslag om flekslånene skal adressere, hvor renten pludselig eksploderer med store negative konsekvenser for refinansieringsauktionerne, siger Lone Kjærgaard.

/ritzau/