Flemming Rose vinder amerikansk frihedspris

Skrevet af admin

11/05/2016

Mest læste i dag

Hvert andet år uddeles Milton Freedman Prisen for Udbredelse af Frihed. I år tilfalder prisen den danske journalist og forfatter Flemming Rose for hans bog "Tyranniets Tavshed", der er udkommet på engelsk med titlen "The Tyranny of Silence".

Med prisen følger 250.000 dollar - svarende til omkring 1,6 millioner kroner.

Både pris og penge uddeles ved et arrangement på luksushotellet Waldorf-Astoria i New York den 25. maj, hvor hovedtalen afholdes af Angus Deaton, der i 2015 vandt Nobel-prisen i økonomi.

- Flemming Rose er en overbevisende modtager af Friedman-prisen. Han har vist stort mod i sit passionerede forsvar for ytringsfriheden, lyder det blandt andet i begrundelsen for tildelingen.

Det er tænketanken Cato Instituttet, der uddeler prisen.

I sin præsentation af prisoverrækkelsen lægger instituttet også vægt på, at Flemming Rose som redaktør for Jyllands-Posten i 2005 var med til at trykke Muhammed-tegningerne, der ifølge instituttet skabte opmærksomhed om ytringsfrihedens rammer i det 21. århundrede.

Prisen er tidligere blevet givet til både aktivister og journalister i lande såsom Kina, Iran og Venezuela for deres arbejde for frihedsrettigheder til borgerne i de tre lande.

Også økonomer og en tidligere finansminister har tidligere modtaget Milton Freedman-prisen for deres indsats for at liberalisere markeder rundt om i verden.

/ritzau/