Flensburg-Handewitt tæver KIF som de første i sæsonen

30/11/2014

Det var en noget uvant følelse, som KIF Kolding Københavns spillere gik med i kroppen, da de forlod banen i Flens-Arena i Flensborg efter søndagens Champions League-kamp.

Efter en suveræn start på sæsonen - og sammenlagt 30 betydende kampe i træk uden nederlag - prøvede de i den svære udekamp for første gang i lang tid, hvordan det er at tabe en håndboldkamp.

Hjemmeholdet Flensburg-Handewitt vandt opgøret 27-20 efter at have ført 15-10 ved pausen.

Resultatet er dog ikke den store katastrofe for Kolding, som trods alt kan vide sig nogenlunde sikker på mindst at blive nummer to i gruppen, hvis holdet ellers henter to pligtsejre mod gruppens svageste hold, Alingsås og Besiktas.

Faktisk skulle KIF Kolding København takket være 35-21-sejren på hjemmebane mod Flensburg bare undgå at tabe med 14 mål, men det så nu også ud til at kunne blive vanskeligt et langt stykke ind i kampen.

De danske mestre begyndte nemlig elendigt og var halvvejs inde i første halvleg allerede bagud med 5-11.

Angrebsspillet fungerede ikke, og så kunne KIF ikke bremse kampens store profil, Flensburg-playmaker Thomas Mogensen, der var helt ustyrlig og ofte tog sagen i egen hånd med succes.

Træner Aron Kristjansson fik dog bedre styr på sit mandskab og på taktikken i pausen, og KIF fik reduceret til 15-18 i begyndelsen af anden halvleg.

Afstanden kunne endda være blevet endnu mindre, hvis ikke holdet havde brændt to straffekast lige efter.

I stedet trak Flensburg fra igen, og det endte med en fortjent hjemmesejr til de forsvarende Champions League-mestre.