Flensburg og Eggert svarer DHF: Vi har brug for pause

Dansk Håndbold Forbund (DHF), landstræner Gudmundur Gudmundsson og sportschef Ulrik Wilbek har kritiseret den tyske klub Flensburg-Handewitt for ikke at frigive spillere til aftalt tid.

Gudmundsson og Wilbek er utilfredse med, at Flensburg først vil lade fem danske spillere samles med landsholdet på torsdag og ikke to dage tidligere.

Dermed får danskerne kun en enkelt samlingsdag inden venskabskampen mod Tyskland på fredag i Köln.

Flensburg-træner Ljubomir Vranjes afviser kritikken og påpeger, at det udelukkende er for at skåne spillerne.

- Den uge, der er tale om, er ikke en officiel landsholdsuge, siger Vranjes til klubbens hjemmeside med henvisning til, at den officielle landsholdsuge begynder 4. april, mens Danmark ønskede spillerne fri allerede 29. marts.

- Nationalmandskaberne har ret til at udtage spillerne i 60 dage om året. Med alle de turneringer, vi er med i, er det et enormt program.

- Vi har lige spillet vores kamp nummer 46 i denne sæson, og jeg vil gerne beskytte mine spillere fra skader, forklarer Vranjes.

Flensburg-træneren langer desuden kraftigt ud efter DHF for ikke at kommunikere ordentligt. Det kunne ifølge svenskeren have løst problemet.

- Jeg traf beslutningen om først at frigive spillerne 31. marts, efter at jeg havde forsøgt at lave en aftale med danskerne.

- Men de ville ikke acceptere mit forslag, og så måtte jeg gå andre veje. Kommunikationen har ikke været god nok, mener Vranjes.

Flensburg-fløjen Anders Eggert, som er en af de udtagne spillere, mener, at der er brug for flere fridage, og at klubben har strakt sig langt.

- Selvfølgelig er det ikke en god situation, men jeg finder det kun fair for Flensburg, at man giver os fire ekstra dage med landsholdet.

- Hvis du kun ser på Flensburgs program, ville det være bedre, hvis vi først havde været samlet fra 4. april. Her har Flensburg været meget generøs.

- Omvendt kan jeg godt forstå forbundet, som havde planlagt noget, som nu ikke fungerer. Men vi er trætte, og jeg synes, det er den rigtige beslutning, at vi får nogle flere dages pause, siger Eggert.

/ritzau/

Dagens Gossip