Flere 60-79-årige ender bag tremmer

Avisen har regnet på tal fra Danmarks Statistik og Kriminalforsorgen, og de viser, at der i 2011 var næsten 15.000 60-79-årige, som blev dømt for en lovovertrædelse. Det svarer til ti procent af alle dømte, og er en markant stigning sammenlignet med 2001, hvor folk i aldersgruppen blev dømt 7.000 gange, svarende til seks procent af det samlede antal kendelser.

De ældre lovbrydere står primært bag milde lovovertrædelser såsom færdselsforseelser, men der er også et stigende antal 60-79-årige, som stjæler i butikker, begår bedrageri og udøver simpel vold. Samtidig står ældre borgere også i stigende grad bag de mere alvorligere former for kriminalitet, der udløser betingede og ubetingede fængselsdomme. Her er det samlede antal domme mere end fordoblet, skriver Politiken.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Udviklingen kommer bag på Justitsministeriet, som ikke ved, hvad stigningen skyldes.

»Det er rigtig interessant. Især, at der er en stigning inden for kategorien ’simpel vold. De forestillinger og myter, man har om, at vold er noget, som kun unge mennesker begår, de stemmer ikke længere«, siger Justitsministeriets forskningschef, Britta Kyvsgaard, til Politiken.

Hun understreger, at politiets øgede fokus på sædelighedsforbrydelser og strengere straffe for spirituskørsel kan medvirke til at forklare stigningen.

Det kan dog ikke forklare hele udviklingen, siger kriminolog ved Stockholms Universitet, Hanns von Hofer.

»Der er visse generationer, der er vokset op med kriminalitet, og som aldrig slipper ud af den. Fængslerne bør forberede sig på, at der kommer flere ældre,« forklarer han i Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip