Flere angreb i Irak koster 40 mennesker livet

I det største, enkeltstående angreb tirsdag eksploderede en bilbombe nær en sunnimuslimsk moské i området Abu Ghraib i det vestlige Bagdad. Her blev 11 mennesker dræbt og yderligere 21 såret.

En anden bilbombe uden for en café i Doura-distriktet i det sydlige Bagdad dræbte seks mennesker og sårede 18, mens mindst otte mennesker, herunder to politifolk, blev dræbt i bombeeksplosioner og skyderier i provinsen Diyala nordøst for hovedstaden.

Yderligere mistede tre mennesker livet, da to vejsidebomber eksploderede i Kanaan, der også ligger i nordøst. Og i den nordlige del af landet eksploderede tre vejsidebomber nær et kvægmarked i byen Kirkuk og dræbte seks mennesker.

Nord for Bagdad dræbte en selvmordsbomber tre soldater ved en checkpoint i byen Tarmiya, og i Khalis brød bevæbnede mænd ind i et hus og dræbte et sunnimuslimsk ægtepar.

I den forløbne uge er næsten 300 mennesker blevet dræbt i Irak. Den sekteriske vold er blusset op gennem de seneste måneder som følge af borgerkrigen i nabolandet Syrien og har i øjeblikket ikke været alvorligere siden perioden 2006 til 2007, hvor op mod 3.000 mennesker blev dræbt om måneden.

BNB/Reuters

Dagens Gossip