Flere anholdt efter bygningskollaps i Bangladesh

To ejere af nogle af de fem tekstilfabrikker, der havde til huse i den otte etager høje bygning, er blevet anholdt sammen med to ingeniører, der tirsdag sagde god for bygningskonstruktionen, efter det var blevet konstateret, at bygningen slog revner. Ejeren af hele den sammenstyrtede bygning er dog fortsat på flugt fra ordensmagten.

Den bangladeshiske premierminister, Sheikh Hasina, har svoret, at de ansvarlige vil blive fanget og stillet til regnskab for tragedien, der er den værste industriulykke i landets historie.

Da bygningen begyndte at slå revner tirsdag aften, beordrede politiet en evakuering af de 3.000 tekstilarbejdere, der dog hurtigt blev beordret tilbage i arbejde af deres overordnede. Onsdag morgen styrtede bygningen så sammen, og redningsarbejdet er fortsat i gang.

Ind til videre meldes der ifølge AFP om 337 dræbte, mens 2.417 skal være reddet ud i live. Natten til lørdag lykkedes det således redningsarbejdere at redde omkring 40 overlevende ud af murbrokkerne, lige som to spædbørn, der er blevet født under murbrokkerne, er blevet reddet ud i live. Langt de fleste af tekstilarbejderne er således kvinder, og flere af dem, der er fanget i ruinerne, er gravide, skriver Times of India.

Ulykken har sparket nyt liv i debatten om vestlige virksomheder, der prioriterer profit frem for sikkerhed ved at få fremstillet deres produkter i Bangladesh, hvor tekstilarbejdere ifølge AFP typisk tjener mindre end 230 kroner om måneden. Tekstilindustrien er en vigtig drivkraft i den bangladeshiske økonomi, men der er ringe styr på sikkerheden. Tilbage i november kostede en brand på en tekstilfabrik i landet således 111 mennesker livet.

Dagens Gossip