Flere anholdte i Belgien efter Paris-angreb

Belgiske politifolk er i gang med ransagninger i Molenbeek-kvarteret i den belgiske hovedstad, Bruxelles, rapporterer RTBF, den statslige tv-station.

Ifølge tv-rapporten gennemføres op til tre ransagninger i kvarteret.

De menes at have forbindelser til angrebet i den franske hovedstad, Paris, fredag aften, da mindst 127 mennesker blev dræbt og hundredvis såret under en stribe skud- og selvmordsattentater.

Ifølge RTBF er fem personer anholdt i Bruxelles under ransagningerne.

En talsmand for Koen Geens, belgisk justitsminister, siger til det belgiske nyhedsbureau Belga, at adskillige mennesker er anholdt i forbindelse med de blodige angreb i Paris.

Den fransksprogede avis La Derniere Heure skriver, at ransagningernes formål er at finde beviser i boliger, som tilhører tre personer, der skal være blandt gerningsmændene i Paris.

Flere vidner i den franske hovedstad har sagt, at nogle af gerningsmændene kørte i en bil med belgiske nummerplader. Bilen blev fundet nær spillestedet Le Bataclan i Paris.

Ifølge den belgiske justitsminister er der tale om en grå VW Polo, som er lejer i Belgien, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det tyske nyhedsbureau dpa citerer belgiske medier for at skrive, at nummerpladen sætter bilen i forbindelse med netop Molenbeek-kvarteret i Bruxelles.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip