Flere betjente i København efter eksplosioner i Bruxelles

Det danske politi sætter tirsdag flere betjente på gaderne for at øge tilstedeværelsen efter en række eksplosioner i Bruxelles.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

- Vi er opmærksomme på det, der er sket i Bruxelles. Derfor vil man møde mere politi i lufthavnen og nøglepunkter i København, skriver politiet.

Pressevagten hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) siger til Ritzau, at situationen i den belgiske hovedstad følges meget nøje. PET har derudover ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Fra Rigspolitiets side lyder samme besked.

- Du vil kunne opleve mere politi på gaderne på forskellige knudepunkter rundt om i landet. Man foretager en konkret vurdering af, hvad behovet er, siger kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen.

Københavns Lufthavn oplyser på sin hjemmeside, at politiet og lufthavnens eget sikkerhedspersonale har øget patruljeringen som følge af eksplosionerne i Bruxelles.

Desuden er al flytrafik fra København til Bruxelles indtil videre indstillet, og rejsende opfordres til at holde sig orienteret via lufthavnens hjemmeside cph.dk.

Også i lufthavnen i Billund er man ekstra opmærksom tirsdag, fortæller direktør Kjeld Zacho Jørgensen.

I flere andre europæiske lufthavne har man sågar øget sikkerhedsniveauet ifølge nyhedsbureauet AFP i kølvandet på hændelserne i Bruxelles.

Det gælder blandt andet lufthavnene i Frankfurt og Charles De Gaulle-lufthavnen i Paris.

Fra morgenstunden blev lufthavnen i Bruxelles udsat for et angreb, mens en metrostation tæt ved EU-institutionerne i Bruxelles efterfølgende blev rystet af en eksplosion.

Belgiske redningsarbejdere siger ifølge AFP, at mindst 21 mennesker er blevet dræbt ved eksplosioner i Bruxelles' lufthavn og i byens metrosystem tirsdag morgen.

Desuden skriver Reuters, at alle metrostationer og al offentlig transport er lukket i Bruxelles efter eksplosionerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip