Flere børn mistede livet i trafikken i år

Skrevet af admin

23/12/2013

Mest læste i dag

Flere børn mistede livet i år set i forhold til 2012, og derfor skal der sættes større fokus på området, mener Rådet for Sikker Trafik.

Tallene stammer fra en foreløbig opgørelse, som Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen, Rigspolitiet og Rådet for Sikker Trafik står bag.

Opgørelsen, der bygger på oplysninger fra politiet, omfatter børn i alderen nul til 12 år. De helt præcise tal kendes dog ikke før et godt stykke inde i 2014.

- Vi skal finde ud af, hvor det er, børn mister livet. Der er alt for mange unge, der mister livet, og i 2014 laver vi en særlig indsats, hvad det angår.

- Det handler blandt andet om at forstå værdien af at bruge cykelhjelm, siger Mogens Kjærgaard Møller, der er administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Der bliver i det nye år sat særlig fokus på at mindske antallet af trafikdræbte børn.

- Vi skal gøre noget for Børnenes Trafikklub, der er børnenes første møde med forsøget på at skabe en trafikkultur. Vi vil styrke samarbejdet yderligere med kommuner og skoler.

- Forældrene skal forstå, at de har et stort ansvar. Netop i forhold til trafikvaner, viser det sig, at den måde, forældrene agerer på, er noget, de unge tager til sig, siger han.

Der er dog også lyspunkter i opgørelsen.

Antallet af dræbte fodgængere er historisk lavt, færre ældre har mistet livet i trafikken, og andelen af trafikdræbte i personbil er faldet.

Men samtidig skete der en stigning i antallet af dræbte, da omkring 185 ifølge den foreløbige opgørelse mistede livet. Det er en lille stigning i forhold til sidste år, da tallet var historisk lavt, og 167 omkom i trafikken.

Tal fra Vejdirektoratet viser, at 24 procent af de dræbte i 2013 omkom i eneulykker. 22 procent omkom i frontal-ulykker, hvor to biler kører direkte ind i hinanden.

Fælles for begge typer ulykker er, at de oftest skyldes uopmærksomhed, for høj fart eller alkohol.

/ritzau/