Flere britiske aviser melder kulør forud for brexit-stemme

Skrevet af admin

19/06/2016

Mest læste i dag

For at sikre et mere trygt og frit Storbritannien, bør de britiske vælgere sætte kryds ud for "ja" til at blive i EU, når de torsdag skal stemme om medlemskabet af den europæiske union.

Det mener avisen Mail on Sunday, der ligesom en række andre britiske aviser melder kulør forud for afstemningen.

Lederen kan først læses, når avisen rammer kioskerne søndag, men Mail on Sunday-redaktør David Rose afslører allerede lørdag, at spalternes ord vil bakke op om et fortsat medlemskab af EU.

- For at sikre et mere trygt, et friere og et mere velhavende - og ja, et endnu større Storbritannien - opfordrer vi jer til at stemme "bliv", skriver David Rose på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mail on Sunday læner sig mod højre i det politiske spektrum. Avisen kæmper om læsernes gunst med især med The Sun, som tidligere har opfordret briterne til at forlade EU. The Sun er Storbritanniens bedst sælgende avis.

Sunday Telegraph har et lignende politisk ståsted som Mail on Sunday, men her bliver vælgerne som i The Sun opfordret til at melde sig ud af det europæiske fællesskab og i stedet blive herre i eget hus. Det gør lederen i The Sunday Times også.

Også den britiske avis The Times har givet sin holdning til kende. Det skete lørdag, da avisen anbefalede briterne at stemme for at blive i EU.

Tidligere har også The Economist og Financial Times anbefalet et "ja" til at blive i unionen.

Meningsmålinger har den seneste tid vist stort set dødt løb forud for afstemningen.

Alligevel anser bookmakerne det fortsat for mest sandsynligt, at briterne på valgdagen stemmer for at blive i det europæiske samarbejde.

/ritzau/