Flere danskere anerkender global opvarmning

Der er bred enighed blandt danskerne om, at Moder Jord bliver varmere og varmere.

75 procent anerkender, at den gennemsnitlige temperatur på jorden er stigende, hvilket er mere end de 65 procent, der mente det samme i 2012.

Det viser det årlige Klimabarometer, som den grønne tænketank Concito udfører, hvor de undersøger og analyserer danskernes holdning til klimaudfordringen. Det er analysevirksomheden SSI, der har stået for selve undersøgelsen.

En anden ting vi også er enige om, er, at disse temperaturstigninger er skabt af os mennesker.

Danskernes holdning til klimaet vækker glæde hos chefkonsulent i Concito, Michael Minter. Han mener, at det er opløftende, at et stort flertal af danskerne mener, at vi selv har et ansvar for at mindske klimaforandringerne.

- Halvdelen af løsningen ligger i at anerkende problemet, og derfor er det glædeligt, at så mange danskere anerkender den globale opvarmning, siger han i en pressemeddelelse.

Global opvarmning har i mange år været diskuteret og flere forskere er kommet med deres bud på, hvad temperaturstigningerne skyldes.

Tilbage i 2007 vurderede FN's klimapanel (IPCC), at det var meget sandsynligt, at den globale opvarmning de sidste 50 år, skyldes stigende udledning af drivhusgasser, som vi mennesker har skabt.

Vi mennesker udleder drivhusgasser, såsom CO2, i vores hverdag, når vi ser fjernsyn, vasker tøj, kører bil og så videre. På grund af vores adfærd er koncentration af CO2 i atmosfæren historisk høj.

Man har især været bekymret for Grønland og Arktis, hvor man har set tilfælde af smeltet indlandsis og stigende vandstand, som man mener kommer af den globale opvarmning.

Hver anden dansker ønsker, at deres parti skal gøre mere for at komme klimaforandringerne til livs.

Flere går i år ind for øgede grønne afgifter på el, varme, benzin og så videre, hvis indkomstskatten sænkes tilsvarende.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip