Flere danskere har vinderchance i Le Mans

Skrevet af admin

18/06/2016

Dagens topnyheder

Der er ingen Tom Kristensen, og der er ingen danskere i den fineste klasse, men der er alligevel gode muligheder for dansk succes i det traditionsrige Le Mans-løb, der begynder lørdag eftermiddag.

Det mener Bo Baltzer, sportschef i Dansk Automobil Sports Union (Dasu), før starten på 24-timers-løbet, hvor Danmark er repræsenteret med i alt otte kørere i henholdsvis GTE Pro- og GTE Am-klassen

- Det er ikke otte kørere, der bare er med. Der er flere vinderchancer, og det vidner om, at vi står stærkt i dansk bilsport, siger Bo Baltzer.

Blandt de største favoritter er Jan Magnussen i sin Corvette i GTE Pro-klassen.

Den rutinerede dansker har tidligere vundet forskellige Le Mans-klasser fire gange - senest i 2009.

- Selvfølgelig er det en skuffelse, hvis ikke vi vinder. Det er sejren, vi kommer efter, og det er alt, hvad vi arbejder for hele året. Men der er ingen garantier i Le Mans, siger Magnussen, der deler køretiden med Antonio Garcia og Ricky Taylor.

At tingene hurtigt kan gå skævt, vidnede Magnussens Le Mans-oplevelse sidste år om.

Under træningen før løbet mistede han kontrollen over sin bil, der fik så omfattende skader, at danskeren slet ikke kom til start i 2015-udgaven af løbet.

Foruden Jan Magnussen deltager Nicki Thiim, Marco Sørensen og Michael Christensen i GTE Pro-klassen.

I GTE Am finder man yderligere fire danskere i form af Christina Nielsen, Mikkel Mac, Johnny Laursen og David Heinemeier Hansson.

Le Mans begynder klokken 15 lørdag eftermiddag.

/ritzau/