Flere dræbte efter angreb mod somalisk politihovedkvarter

Mindst syv meldes dræbt, efter en selvmordsbomber, som angiveligt er tilknyttet den militante gruppe al-Shabaab, bragede en bil fyldt med sprængstof gennem porten til hovedkvarteret for Somalias kriminalpoliti (CID) i landets hovedstad, Mogadishu.

Det oplyser nyhedsbureauet Reuters søndag.

To eksplosioner fra bilbomber blev efterfulgt af angribere, der trængte ind i bygningen, oplyser politiet.

- Vi har syv bekræftet døde, herunder civile og to militante, siger Ali Mohamed fra somalisk politi til Reuters.

Der er dog forskellige meldinger om antallet af døde efter angrebet. Ifølge nyhedsbureauet AFP meldes mindst fire dræbt og 12 såret.

De militante islamister i gruppen al-Shabaab tager skylden for angrebet og meldte umiddelbart efter om kampe i bygningen.

- En kriger kørte en selvmordsbombe ind i CID, hvorefter andre krigere stormede ind. Vi kæmper nu inden i CID's bygning, sagde Abdiasis Abu Musab, al-Shabaab's talsmand for militære operationer, til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet AFP ligger politihovedkvarteret i centrum af byen tæt ved en meget befærdet vej. En af AFP's korrespondenter hørte skududvekslingen efter eksplosionerne.

- En af bilerne ramte hjørnet af bygningen, og den anden ramte tæt ved porten. Der var røg, og alt var i et rod, siger øjenvidnet Abukar Osman.

Søndagens angreb er blot det seneste i en stribe af angreb, som den ekstremistiske gruppe har taget skylden for.

Senest blev mindst 13 dræbt tirsdag, da to af gruppens selvmordsbombere angreb den største base for de fredsbevarende styrker fra Den Afrikanske Union, AU, og hovedkvarteret for FN's mineryddere i Mogadishu.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip