Flere drukner i gæld: Vi skylder milliarder

Flere og flere danskere er havnet i bundløs gæld. Det viser tal fra Experians RKI-register, skriver Jyllands-Posten.

Det seneste år er antallet af personer i registret steget med 3,5 procent til 229.418, eller lige over fem procent af den voksne befolkning. Siden krisens start i slutningen af 2007 er antallet af personer i registret steget med næsten en fjerdedel.

Samtidig er den gennemsnitlige gæld for dem, som er registreret, steget fra lige under 40.000 kroner til mere end 72.000 kroner. I alt skylder de gældsramte 16,6 milliarder kroner væk ifølge Experian.

Flere og flere danskere er efter fire år med lavvækst, faldende beskæftigelse og vakkelvorne huspriser kommet så langt ud i gæld, at der ikke er en realistisk vej tilbage. Det er foruroligende, mener Frank Papsø, salgsdirektør i Experian.

- Det er rigtig slemt at så mange mennesker er så forgældede i Danmark, at de ikke har mulighed for at komme ud af det på egen hånd længere, siger Frank Papsø.

Han foreslår blandt andet, at man tilbyder de værst ramte gratis gældsrådgivning, og at man slår hårdere ned på finansieringsselskaber, som bliver ved med at låne til denne gruppe til skyhøje renter.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip