Flere end 30 anholdt i ny bandeaktion på Sjælland

Sammen med Skat blev der således slået til på omkring 20 adresser er i København, cirka 13 på Købehavns vestegn, omkring otte ligger i Nordsjælland, mens cirka fem er på Midt - og Vestsjælland og omkring fire er på Sydsjælland.

Ransagningerne har fundet sted i rockerborge, bandetilholdssteder og -klubber samt på flere privatadresser.

»Aktionen er kørt helt efter planen. Vi har fået fat i stort set alle de personer, vi havde fokus på, og godt halvdelen af de 30 personer, vi har anholdt, vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen,« siger politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, der ledede den koordinerede sjællandske aktion, i en pressemeddelelse.

Det er både mistænkte til en række drabsforsøg, overfald og »anden alvorlig kriminalitet«, som er blevet anholdt i forbindelse med aktionen, oplyser politiet.

»Vi fortsætter arbejdet med at få bandemedlemmerne i tale og tilbyder dem hjælp til at komme ud af det kriminelle miljø,« siger Jørgen Skov.

Siden januar har en lang række skudepisoder og knivstikkerier fundet sted i hovedstadsområdet og andre steder på Sjælland.

Episoderne vurderes af politiet til at udspringe af en konflikt mellem »diverse grupperinger«, og konflikten har indtil nu medført både dræbte og flere sårede personer.

Politiet har i de seneste uger gennemført flere aktioner rettet mod bande- og rockerkriminelle.

Dagens Gossip