Flere end skønnet mister dagpengene

Officielle tal fra a-kasserne viser, at 23.124 personer ikke længere har ret til dagpengene, og det overstiger dermed forventningen på mellem 17.000 og 23.000, som er regeringens seneste forudsigelse.

»Det høje tal er en historisk skamplet på embedsværket og regeringen, der konsekvent har undervurderet problemets omfang og nægtet at lytte, når vi har forsøgt at advare dem. Derimod er vi blevet kritiseret for at skræmme befolkningen«, siger direktør Verner Sand Kirk, a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, til Politiken.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Da beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) holder sommerferie, har det ikke været muligt at få en kommentar fra hende, men arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S) ser alvorligt på tallene:

»Vi kan ikke benægte, at mange flere, end vi først regnede med, mistede retten til dagpenge. 23.000 er et meget stort antal, og hver eneste gang, der er en, der ryger ud af arbejdsmarkedet eller på kontanthjælp, er det en alvorlig sag. Derfor glæder det mig meget, at vi over flere gange har gjort noget for denne gruppe,« siger han til Politiken.

Han henviser til regeringens såkaldte akutpakker og tilbuddet om en kontanthjælpslignende ydelse mod uddannelse til de, der mister dagpengene. Senest har regeringen sammen med støttepartiet Enhedslisten besluttet sig for en mildere indfasning af reformen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip