Flere er dræbt i stor politiaktion i Paris

Skrevet af admin

18/11/2015

Mest læste i dag

To er blevet dræbt i forbindelse med en politiaktion i Paris tidligt onsdag morgen. Den ene af de dræbte var en kvinde, som sprængte sig selv i luften, siger politiet til AFP.

Der er i Paris ubekræftede oplysninger om, at også en tredje person skal være dræbt.

Fire politifolk meldes såret ifølge lokale medier.

Aktionen, der udfolder sig i Paris-bydelen St. Denis, er et led i jagten på Abdelhamid Abaaoud, der menes at være manden, der planlagde de blodige angreb i den franske hovedstad fredag aften.

Han skulle have barrikaderet sig i en lejlighed sammen med mindst to andre, rapporterer flere medier i Paris.

AFP skriver, at tre personer er anholdt under den omfattende politiaktion.

Også den 26-årige Salah Abdeslam skulle befinde sig i lejligheden. Han formodes at være en af gerningsmændene bag angrebene i Paris, og en massiv jagt på ham har været i gang siden.

Yderligere en mand, der er eftersøgt af politiet i forbindelse med Paris-angrebene, skulle også være i den barrikaderede lejlighed, forlyder det.

Mindst 50 soldater er udkommanderet til at støtte politiet under aktion i Paris-forstad, skriver AFP.

Stadionet var et af målene for de blodige angreb fredag, som var et af målene ved fredagens angreb.

- Operationen er stadig i gang. Det er ikke forbi, siger et lokalt medlem af parlamentet, Mathieu Hanotin, til France Inter radio.

- Alle må blive inden døre. Der er stadig bevæbnede mænd i lejligheden, siger han.

Klokken 07.30 onsdag morgen er der hørt flere eksplosioner i området. CNN rapporterer direkte fra stedet, og fire eksplosioner kunne pludselig høres.

Ifølge bydelens borgmester, Didier Paillard, begyndte skud at falde omkring klokken 04.30 og lød fortsat klokken 06 onsdag morgen.

Myndighederne mener, at i alt ni gerningsmænd deltog i angrebene, som kostede 129 mennesker livet. Syv af de skyldige bag angrebene blev dræbt af politiet eller begik selvmord under angrebene.

/ritzau/AFP