Flere frygtes dræbt efter togafsporing

Officielt er kun en person bekræftet omkommet, men selskabet The Montreal, Maine & Atlantic Railway, der ejer toget, oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at det har modtaget oplysninger om »adskillige dræbte og kvæstede«.

I forbindelse med afsporingen eksploderede flere af togvognene. Op mod 30 bygninger blev ødelagt ved eksplosionen, og cirka 1.000 borgere blev evakueret.

Ifølge en talsmand fra togoperatøren var toget parkeret et stykke fra byen, og ingen var om bord på toget, da det pludselig satte af sted.

»Vi er ikke sikre på, hvad der er foregået. Toget var parkeret helt efter bogen, og operatøren ventede på afløsning. På en eller anden måde blev toget sat i gang,« siger Joseph R. McGonigle ifølge Reuters.

Togskinnerne løber lige forbi en bar, der er populær blandt unge mennesker. Yvon Rosa havde netop forladt baren, da han så toget komme buldrende gennem bymidten.

»Jeg har aldrig set et tog køre så hurtigt gennem Lac Megantics centrum,« siger han til Radio Canada. Yvon Rosa så godstoget race gennem en kurve.

»Jeg så vogne flyve af sporet - alting eksploderede. I løbet af et minut var hele centrum omspændt af flammer«.

Der har på det seneste været en række afsporinger af godstog, der fragter brændstof i Canada. I sidste uge blev et godstog afsporet i Calgary på en togbro, der var blevet oversvømmet. Det afsporede tog blev dog fjernet, uden at brændstofferne lækkede og forurenede miljøet.

Dagens Gossip