Flere gik på ferie med en fyreseddel

En fyreseddel er ikke den bedste måde at starte ferien på, ligesom det heller ikke er en rar besked at møde ind på jobbet med efter en sommerpause.

Ikke desto mindre kan det være virkeligheden for 591 danskere, som modtog en fyringsvarsel i juli. Ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen steg antallet af fyringsvarsler i juli til 591 fra 424 i juli sidste år.

Det kan være et forvarsel om, at ledigheden vil stige i den kommende tid, vurderer Niels Rønholt, seniorøkonom i Jyske Bank.

- Juli er traditionelt en måned med relativt få fyringsvarsler. Det samme er tilfældet i år, men antallet er dog større end i de seneste år, siger Niels Rønholt.

På baggrund af tallene bliver det derfor ekstra interessant at følge udviklingen i antallet af fyringsvarsler i de kommende måneder, siger han.

- Det står klart, at aktivitetsvæksten herhjemme har været svag i lang tid, og derfor kan det sagtens være, at beskæftigelsen vil falde et stykke tid endnu, og man kan ikke helt udelukke, at faldene vil tage lidt til, siger Niels Rønholt.

Men samtidig er der flere tegn på, at økonomien er på vej til at få det lidt bedre.

- Ser man over de seneste tre måneder, har fyringsvarslerne samlet set da også været lavere end i 2012. På den baggrund er der umiddelbart ikke grund til at blive bekymret over tallet for juli.

- Som udgangspunkt forventer vi en rimelig udramatisk udvikling på arbejdsmarkedet i den kommende tid med små fald i beskæftigelsen og små stigninger i ledigheden, lyder det fra økonomen.

I perioden maj til juli har der været fyringsvarsler for 2156 personer. I den tilsvarende periode i 2012 var der fyringsvarsler for 2990 personer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip