Flere håndværkere skal læse videre på universitetet

»Undersøgelser viser, at en stor andel af de unge vælger gymnasiet, fordi de opfatter erhvervsuddannelserne som en blindgyde. Vi er nødt til at ændre kravene, så det ikke kun er dem med studenterhuer, der kan komme ind på universiteterne og erhvervsakademier, siger Morten Østergaard til avisen.

Han foreslår i en kommende reform af erhvervsuddannelserne, at det allerede på erhvervsskolerne skal være muligt at supplere med en række kurser, som sigter mod en videregående uddannelse på for eksempel et universitet.

»Vi er for rigide i vores syn på, hvad der giver adgang. I fremtiden skal erhvervskompetence anerkendes bredere,« siger ministeren.

Han forestiller sig dog ikke, at erhvervsuddannelserne skal give adgang til lige så mange uddannelser på universitetsniveau som gymnasiet.

»Det er ikke sikkert, at man skal kunne gå direkte fra tømrer til dyrlæge,« siger han.

Morten Østergaard har dog ikke lagt sig fast på, hvor grænsen skal gå for tømrere og andre med erhvervsuddannelser.

Ministerens udmelding bliver positivt modtaget af LO og Dansk Arbejdsgiverforening.

Venstre er også positiv, men har dog forbehold.

»Grundlæggende er det en god ide, at man kan uddanne sig videre efter erhvervsskolerne, men det må ikke føre til, at vi sænker niveauet på universiteterne,« siger uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen (V) til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip