Flere hundrede børn får erstatning for vaccineskader

Skrevet af admin

13/04/2016

Dagens topnyheder

Flere børn får erstatning for bivirkninger, der skyldes den udbredte Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccination. Det skriver Berlingske onsdag.

Frem til begyndelsen af april har 373 børn fået tilkendt erstatning, fordi de har udviklet en kraftig allergisk reaktion over aluminium, der bruges som hjælpestof i vaccinen. Det viser en opgørelse, som Patienterstatningen har udarbejdet for Berlingske.

De mange erstatningssager får Anne Holm Hansen, der er vicedirektør i Astma-Allergi Danmark til at reagere.

- Generelt er vi glade for vaccinationer, som gør, at mange børn undgår alvorlige sygdomme. Men bivirkningerne ved denne vaccination er stærkt ubehagelige for de børn, der rammes.

- Derfor bør der forskes mere i vaccinen for at finde alternativer, som kan reducere bivirkningerne så meget som overhovedet muligt, siger hun til Berlingske.

Anne Holm Hansen kalder desuden på større erstatninger til de børn, der får permanente skader af vaccinen.

For mange af børnene forsvinder symptomerne efter et stykke tid, og erstatningerne ligger normalt på omkring 25.000 kroner. Børnene oplever blandt andet bivirkninger som kontaktallergi og kløende knudedannelser i huden.

Patienterstatningen har yderligere 105 sager liggende. Da det erfaringsmæssigt er 90 procent af sagerne, der ender med medhold, står det samlede antal erstatninger til at nærme sig 500.

Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccinen indgår i det danske børnevaccinationsprogram og gives blandt andet til spædbørn.

/ritzau/