Flere kæledyr får en chance til på dyreinternater

Flere dyr bliver afleveret på internater, når deres ejere ikke længere kan tage sig af dem. I 2014 blev 1341 dyr indleveret, hvilket er 477 flere end 2013. Og over 1000 dyr er allerede indleveret i 2015. Det viser nye tal fra Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse begyndte først at føre statistik i 2013, så der kan være tale om et øjebliksbillede. Alligevel mener projektleder i Dyrenes Beskyttelse Jens Jokumsen, at der er gang i en positiv tendens.

- De senere år har vi set en øget ansvarsbevidsthed hos dyreejerne. Familier er i dag villige til at bruge flere penge på deres dyr. De er derfor også indstillet på at bruge penge, når de ikke kan tage sig af dyrene længere, siger Jens Jokumsen.

Det er nemlig ikke gratis at indlevere sit dyr til et internat. Ejeren betaler et beløb for sundhedstjek, foder og pasning, så internatet kan tage sig ordentligt af dyret, indtil det finder en ny ejer af det brugte kæledyr.

Selvom flere er indstillet på at betale et internat for at tage sig af dyret, er der stadig et stigende antal, der efterlader deres dyr i naturen. Ifølge Jens Jokumsen skyldes det, at antallet af kæledyr er steget, og det resulterer i, at flere skal af med deres dyr igen.

- Vi lever et mere omskifteligt liv i dag end tidligere. Folk bliver skilt eller flytter, og det er ofte dyret der kommer i klemme. Desværre er der stadig mange, der smider dyrene ud som affald, selvom mange er blevet bedre til at kontakte internater, siger Jens Jokumsen.

I Dyrenes Beskyttelse håber man, at den øgede interesse for internater vil sprede sig og inspirere flere til at videregive deres kæledyr frem for at efterlade dem.

- Vi forsøger fortsat at informere om konsekvenserne af at efterlade sit dyr. Men vi ved ikke meget om, hvem det er, der smider deres dyr ud, så det gør det svært at nå den gruppe, siger Jens Jokumsen.

/ritzau/

Dagens Gossip