Flere kommuner klar med totalt rygeforbud i 2014

En række kommuner har nemlig allerede vedtaget regler, der fra næste år vil forbyde de ansatte at ryge i arbejdstiden, viser en ny opgørelse fra Kræftens Bekæmpelse.

»Kommunerne har snakket om at indføre totalt rygeforbud i mange år. Nu kan vi rent faktisk se, at de begynder at træffe beslutninger, så forbuddene bliver til virkelighed,« siger Inge Haunstrup Clemmensen, overlæge ved Kræftens Bekæmpelse, til Radio24syv.

Fra næste år vil i alt otte kommuner have indført totalt eller delvist forbud mod at ryge i arbejdstiden.

Samtidig fortæller Aarhus Kommune, der allerede har totalt rygeforbud, og Kommunernes Landsforening, at de modtager henvendelser fra andre kommuner, der vil høre, hvordan retningslinjerne bedst indrettes.

Udviklingen møder kritik fra det piberygende tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Jesper Langballe.

»Det har jo efterhånden udviklet sig til et korstog mod rygerne. Jeg bryder mig ikke om korstog under nogen omstændigheder, uanset hvor gode motiverne er. Jeg mener, det er en udansk knægtelse af friheden,« siger Jesper Langballe til Radio24syv.

Økonomiudvalget i Helsingør Kommune behandler mandag eftermiddag nye retningslinjer, der vil forbyde de ansatte at ryge i arbejdstiden fra næste år. Reglerne møder bred opbakning i byrådet, blandt andet også fra Henrik Møller, der er medlem af Socialdemokratiet.

»Det er jo samfundet, der er med til at betale for og reparere de skavanker, man får ud af at ryge, og derfor synes jeg, det er okay, at vi forsøger at styre en udvikling her,« siger Henrik Møller til Radio24syv.

Dagens Gossip