Flere krigsveteraner end ventet søger behandling

Skrevet af admin

30/12/2014

Dagens topnyheder

Stadig flere krigsveteraner får behandling i specialiserede tilbud i Region Syddanmark, Region Midt og Region Hovedstaden. Veteranerne er mærkede, efter at have set kammerater dø af vejsidebomber, børn lemlæstes, og bomber ramme midt i landsbyer.

Det oplyser DR P4 Trekanten.

De specialiserede tilbud blev oprettet i 2011. Især i Region Syddanmark har langt flere veteraner søgt hjælp end forventet.

Det oplyser afdelingschef Ulla Wernberg-Møller, Afdeling for Traume- og Torturoverlevere i Region Syddanmark

- Vi forventede at få 20 veteraner om året, da vi startede tilbuddet. Men det voksede til 50-60 veteraner om året, siger hun.

En af de veteraner, som har fået hjælp, er Kevin Hansen. I 2011 var han i Afghanistan som 21-årig. Bagefter havde han både svært ved at være alene og sammen med andre. Han var tæt på at begå selvmord efter et voldsomt angstanfald.

- Efter det anfald fortalte en psykiater mig, at det her var det bedste tilbud. Der havde jeg prøvet forskellige psykologer og andre behandlingsmuligheder i systemet, fortæller Kevin Hansen.

Ulla Wernberg-Møller mener, at flere veteraner end ventet har benyttet det psykiatriske tilbud, fordi de praktiserende læger og andre behandlere nu henviser flere veteraner.

- Vi havde et skøn baseret på et samarbejde med veterancentrene og det danske forsvar, som også behandler veteraner, forklarer hun.

Afdelingen for Traume- og Torturoverlevere i Region Syddanmark vil ansætte flere medarbejdere for at få ventelisten ned for veteranerne.

/ritzau/