Flere krydstogtpassagerer kommer til København næste år

Skrevet af admin

08/12/2015
Ombord på krydstogtskibet Magellan, da det stoppede i København under et krydstogt i Nordeuropa. Skibet er 30 år gammelt og bygget på Aalborg Værft.

Mest læste i dag

Københavns status som populært krydstogtsmål ser ud til at blive styrket næste år.

Ifølge tal fra Københavns Havn vil der tilsammen være 710.000 passagerer, der stiger af eller på et af de store skibe i krydstogtterminalen næste år. Det er Arnt Møller Pedersen, der er ansvarlig for cruise- og færgedriften i havnen, rigtigt godt tilfreds med.

Til rejsesitet standby.dk siger han, at fremgangen sker på trods af, at antallet af anløb kun stiger fra 283 i år til 286 næste år.

Til gengæld er hele 138 af afgangene såkaldte turnarounds, hvor skibene skifter alle passagererne ud i stedet for bare at kigge forbi en enkelt dag og sejle videre. Og det er godt nyt for hotelbranchen.

- Det er en udvikling, vi er meget glade for. Krydstogtturister bliver et par dage ekstra eller kommer et par dage før afgangen til København.

- Samtidig er det dem, der har det største forbrug. Så det kan ikke være bedre, siger Jens Zimmer Christensen, der er direktør for Horesta til standby.dk.

/ritzau/