Flere lande skærper sikkerheden efter Paris-angreb

I Norge har Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) skærpet beredskabet som følge af fredagens angreb i Frankrigs hovedstad, Paris.

Også andre steder i verden skærper man sikkerheden på grund af angrebene, hvor der er meldinger om over 100 dræbte.

- Vi vurderer, om hændelserne kan få implikationer for trusselsbilledet i Norge. Indtil videre er der ikke oplysninger, som tilsiger, at der er forbindelser til Norge, skriver PST i en pressemeddelelse ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

PST er den norske pendant til Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark. PET har oplyst til Ritzau, at man følger situationen i Frankrig nøje.

Ifølge det belgiske nyhedsbureau Belga er der blevet iværksat ekstra kontrol ved landets grænse til Frankrig.

Også i lufthavne og på togstationer vil folk få tjekket id. Alle belgiske politifolk er blevet opfordret til at være ekstra opmærksomme.

En talsmand for Belgiens premierminister understreger over for Reuters, at der ikke er tale om, at Belgien har lukket sin grænse til Frankrig. Der vil blot være flere stikprøvekontroller, lyder det.

På den anden side af Atlanten, i den amerikanske storby New York, har myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP styrket sikkerheden ved befolkede steder i byen og ved bygninger med relation til Frankrig.

Ifølge politiet i New York er der blevet indsat antiterrorstyrker for at udvise "stor forsigtighed". Det bliver understreget, at der ikke er nogen indikationer om, at New York skulle være mål for et eventuelt angreb.

Politiet i New York holder tæt kontakt med FBI og fransk politi, oplyses det.

/ritzau/

Dagens Gossip