Flere lejer deres private bil ud

Et stigende antal danskere bruger nettet til at udbyde deres bil til leje i de perioder, hvor de ikke selv benytter den.

Gomore har netop åbnet for privatudlejning af biler, og i løbet af de første 14 dage har 350 bilejere meldt sig.

- For udlejeren er bilen dyr, og den står typisk stille 23 ud af døgnets 24 timer. Det er ekstremt dårlig kapacitetsudnyttelse. Hvis vi kan blive bedre til at deles om bilerne, kan vi nøjes med langt færre, siger stifter Matias Møl Dalsgaard.

Bliv ven med Dagens Biler på Facebook - Klik her

Hos Minbildinbil har man i otte måneder tilbudt en lignende service, og her har man nu rundet 600 biler og 3000 brugere.

- Vi har oplevet en konstant vækst. Det er både studerende og folk i kæmpe herskabslejligheder, der benytter det, og de er fordelt landet rundt, siger brandmanager Milad Avaz.

Virksomheden oplever, at kunderne efterspørger en mere uforpligtende adgang til biler end en traditionel delebil, hvor man ud over kørslen også skal betale indmeldelsesbeløb og månedligt kontingent.

Det skorter da heller ikke på ambitionerne hos de danske udbydere.

- Vi forventer, at vi inden for en kort årrække har 25.000 biler til udlejning og inden for det første år forventer vi mellem 2500 og 5000 biler, siger Matias Møl Dalsgaard fra Gomore.

FAKTA om privat biludlejning

Hos brancheforeningen Danske Biludlejere har man noteret sig udviklingen, og formand Poul Tvede mener, at den nye udlejningsform er i strid med loven.

- Der er en række krav til udlejningsbiler og lejekontrakter, som skal overholdes, og de, mener vi, bør gælde for alle, også selvom man er privat, siger han til Ritzau.

Formanden henviser til en bekendtgørelse, som fastslår, at "motorkøretøjer, der ønskes anvendt til udlejning uden fører, skal registreres til udlejning uden fører".

Bekendtgørelsen gælder "erhvervsmæssig udlejning", men ifølge Justitsministeriet er der endnu ingen praksis på området.

Poul Tvede lægger ikke skjul på, at privatudlejning på sigt kan være en trussel for branchen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip