Flere måtte gå fra hus og hjem i maj

Gennem de seneste seks måneder har gennemsnittet ligget på 398, hvor yderpunkterne har været 361 og 437 tvangsauktioner. Fra nytår har det sæsonkorrigerede gennemsnit ligget på 405 tvangsauktioner om måneden.

»Godt nok er der tale om en kraftig stigning i procent, men i faktiske tal må man sige, at niveauet er ganske stabilt,« siger cheføkonom i BRFKredit Ulrikke Ekelund i en skriftlig kommentar.

Hun bider mærke i, at boligmarkedet er i bedring, og at det forklarer, at antallet af tvangsauktioner er ved at stabilisere sig: »Effektiv finansiering i form af rentetilpasningslån og afdragsfrihed betyder, at de boligejere med ondt i økonomien generelt har fået glæde af de lavere renter. Det er hovedforklaringen på, at vi i denne krise slet ikke har set den mængde af tavsauktioner, som vi så under kartoffelkuren. Faktisk befinder vi os på et meget lavt niveau i historiske termer,« fortsætter hun.

I Nordea hæfter boligøkonom Lise Bergmann sig ligeledes ved, at antallet af månedlige tvangsauktioner i 2012 i gennemsnit lå på 427, og at der nu derfor er tale om en nedgang i antallet af tvangsauktioner:

»Et faldende antal tvangsauktioner er nemlig med til at skabe ro omkring boligpriserne, og det er netop den ingrediens markedet har brug for, hvis førstegangskøberne skal lokkes ud af lejeboligerne,« skriver hun i en kommentar til maj-tallene.

I BRFKredit spår Ulrikke Ekelund, at antallet af tvangsauktioner vil være svagt faldende fremadrettet:

»Det er den stigende ledighed der betyder, at vi ikke kan forvente, at kurven for alvor knækker. Når først ledighed mv. begynder at falde igen, vil vi også se færre tvangsauktioner. På den anden side er de lave renter fortsat med til at holde hånden over boligejere, der udsættes for en kedelig begivenhed. De lave renter betyder, at mange har en forholdsvis lang snor,« vurderer hun. Det laveste antal tvangsauktioner er registreret i 2006 med et gennemsnit på 103 tvangsauktioner om måneden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip