Flere meldes dræbte efter demonstrationer i Egypten

Demonstranterne samledes efter fredagsbønnen, og i løbet af eftermiddagen havde et par tusinde mennesker tilsluttet sig protestmarchen i Cairo. De ignorerede ifølge Al Jazeera advarsler om, at de egyptiske sikkerhedsstyrker ville åbne ild, hvis protesterne udviklede sig voldeligt.

Indenrigsministeriet meddelte på nationalt TV torsdag, at landets styrker med »fasthed« ville svare igen mod handlinger, der truer den nationale sikkerhed, og at politiet havde ordre til at bruge dødelig magt i forsvaret af offentlig og privat ejendom. Ifølge Al Jazeera var der ikke desto to demonstrationer, der overskred det udgangsforbud, der er udstedt i landet efter blodige optøjer, hvoraf den ene foregik tæt ved præsidentpaladset.

Og mens de fleste protester forløb fredeligt, oplyste det egyptiske sundhedsministerium, at tre mennesker var blevet dræbt i kampe mellem demonstranter og lokale beboere i havnebyen Port Said. Ifølge tilhængere af den afsatte præsident var yderligere en person blevet dræbt i byen Zagazig, hvilket kan bringe fredagens samlede dødstal op på fire, hvis drabet bekræftes.

Én soldat var blandt de dræbte i Port Said, hvor to andre blev såret, efter at de blev angrebet af ukendte bevæbnede mænd fredag aften, skriver Al Jazeera.

Fredagens demonstrationer og sammenstød var ikke tilnærmelsesvist lige så voldsomme, som sammenstødene for et par uger siden, hvor regeringstropper ryddede to protestlejre med Morsi-tilhængere, og hvor flere hundrede mennesker mistede livet.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip